bet-at-home.com

Wednesday, August 10, 2011

Стилян и Мартин жертва на интересите на Боби и Лечков?

Двете най-силни фигури в БФС Борислав Михайлов и Йордан Лечков били в основата на това Стилиян Петров и Мартин Петров да не попаднат в групата за мача с Беларус. Според вестник "Тема Спорт", те казали на селекционера Лотар Матеус повече да не ги вика.

Изданието твърди, че двамата имали среща с германеца, на която му обявили, че двамата повече не трябва да попадат в плановете му, ако иска да получи по-добър нов договор.

Те искали Матеус да изгради млад отбор за световните квалификации и Марто и Стенли не бивало да попадат в него.

Вестникът твърди, че причината за това искане от страна на Михайлов било, за да не бъде задминат по мачове в националния отбор от сегашния капитан. Стилиян има 101 мача с екипа на България, докато Михайлов е със 102.
Официалната причина е, че халфът ще играе в благотворителен мач на бившия си клуб Селтик за набиране на средства за защитника Джон Кенеди. Двубоят е ден преди контролата с бившата съветска република. Матеус обаче се въздържал да го извика, защото Петров създавал интриги по време на лагера в Корсика в края на май и началото на юни. Тогава полузащитникът не спирал да се оплаква от условията на острова, разстоянието между хотела и стадиона и начина на предвижване от София до Аячо. Самият той получил разрешение да дойде директно от Дубай, но въпреки това се оплаквал.

Мартин Петров пък е най-близо до двамата от всички останали действащи български национали. Лявото крило е с 88 мача за България.
"В лицето на Спас Делев виждам отличен заместник на Мартин Петров. Той и Стилиян не са в отбора, защото първенството в Англия още не е започнало и с тях заедно преценихме, че е по-добре да навлязат във форма и тогава да ги извикам.Все пак никой не знае какво ще е състоянието им в следващите четири седмици и затова трябва да имам готови варианти с техни заместници", заяви Матеус преди заминаването на отбора за Беларус.

Лечков пък не спира да критикува Марто и Стенли при всяка удала му се възможност. Заради постоянните си критики, той беше в основата и на отказването на Димитър Бербатов от националния.

До края на европейските квалификации остават още само три двубоя. Единият от тях е с Англия на 2 септември.

Освен тези три мача, националите имат и контрола с Украйна през октомври. Не е ясно дали ще бъде намерен съперник и за ноември.

No comments:

Post a Comment

ГЛЕДАЙТЕ ОНЛАЙН В ИНТЕРНЕТ СРЕЩИТЕ ОТ ДЕНЯ: