bet-at-home.com

Tuesday, August 16, 2011

Твенте стига до равен с Бенфика, Михайлов спасява от загуба в последната минута


Отборът на Твенте, с национала ни Николай Михайлов на вратата си, се добра до равенство срещу португалския Бенфика в първият мач между двата отбора от плейофите за влизане в груповата фаза на Шампионската лига. Двубоят се изигра на „Твенте Стейдиъм” в Еншаде и приключи с голово равенство 2:2, което дава предимство на португалците, но все пак запазва шансовете и на Твенте, въпреки предстоящото тежко гостуване в Лисабон

Българският национал очаквано започна срещата като титуляр и се отличи с няколко добри прояви, въпреки че имаше и лека вина при първия гол за гостите.

Мачът започна отлично за футболистите на Твенте, които успяха да поведат в резултата още в 6-тата минута, когато Де Йонг откри резултата. След гола обаче футболистите на Ко Адриансе не успяха да се възползват от предимството си и да удвоят резултата. Точно обратното, гостите от Бенфика взеха инициативата и още преди почивката съумяха да обърнат резултата изцяло в своя полза.

Изравнителният гол падна в 21-ата минута, когато централният нападател Оскар Кардосо овладя топката пред наказателното поле на Твенте, видя че Михайлов е излязъл леко напред и стреля технично в десния ъгъл на вратата. Михайлов плонжира, но не успя да се намеси. В 35-ата минута Бенфика направи пълен обрат, когато Нолито се разписа отблизо на празна врата.

През втората част домакините показаха по-силна игра и съвсем заслужено стигнаха до равенството. След няколко поредни пропуска и отлични намеси на вратаря на Бенфика Артур, Твенте все пак стигна до гол. Той дойде в 80-ата минута, когато Руис с глава засече центриране отляво, след съмнения за нарушения от страна на Руис.

В даденото от съдията продължение, Николай Михайлов се превърна в герой за своя тим, спасявайки удар на Нолито, който бе останал очи в очи с българския страж.

Така двубоят приключи наравно и всичко ще бъде решено след седмица в Лисабон, когато е вторият мач между двата тима.

No comments:

Post a Comment

ГЛЕДАЙТЕ ОНЛАЙН В ИНТЕРНЕТ СРЕЩИТЕ ОТ ДЕНЯ: